Omregistrering

Sådan klarer I omregistreringen

I forbindelse med salg af brugtbil skal der ske en omregistrering af bilen. Dvs. at det skal oplyses til SKAT, at bilen har fået ny ejer. Der er flere ting, man skal have styr på i forbindelse med en omregistrering, og derfor har vi lavet en lille guide.

Ved en bilhandel mellem private har den nye ejer 3 uger til at få bilen omregistreret. Hos MotorMægleren anbefaler vi dog, at dette gøres i fællesskab så snart slutsedlen er underskrevet.

Siden 2012 har det været muligt at omregistrere online i Motorregisteret via Skats hjemmeside på http://motorregister.skat.dk. Det eneste man skal bruge er bilens registreringsattest samt både køber og sælgers NemID. I tilfælde af at registreringsattesten er bortkommet kan en ny bestilles gennem Motorregisteret. Omregistreringen tager 5 minutter og koster 340 kr. Det er vigtigt, at alle oplysninger indtastes korrekt, da der ikke er mulighed for at få sine penge tilbage, hvis man taster forkert. Skal du foretage omregistreringen på en anden persons vegne, skal denne person oprette en fuldmagt til dig gennem Motorregisteret.

Hvis bilen skal stå til at have to ejere, skal den ene af disse oprette en fuldmagt inden den endelige omregistrering. Dette sker også gennem Motorregisteret. Under den endelige omregistrering er der et punkt, der hedder “Sekundære ejere”, hvor navnet på den, der har givet fuldmagten vil fremgå. Det spiller ingen rolle, hvem af ejerne der gør dette.

Det er dog stadig muligt at omregistrere på traditionel vis. Det gør man ved at køre til sin nærmeste synshal, hvor man får assistance gennem hele forløbet. Denne metode koster 380 kr plus gebyr for betjeningen. Her skal man huske billed-id.

Sælgerens forsikring afmeldes automatisk, når bilen er omregistreret. Samtidig refunderes forudbetalt ejerafgift. Køberen ejer skal allerede inden handlen kontakte sit forsikringsselskab og informere dem omkring købet. De vil give nærmere instrukser i forhold til, om der skal medbringes et forsikringsbevis, eller om dette sker digitalt. Husk at man som sælger aldrig skal lade køberen køre væk i bilen, før man kan se at betalingen står på ens bankkonto.

Hos MotorMægleren står vi altid klar med professionel rådgivning omkring bl.a. omregistrering og andre problemstillinger ift. privat bilhandel, lige meget om du skal købe eller sælge gennem os.